PSD vrea să dea alocaţie de 200 de lei până la vârsta majoratului

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că partidul intenţionează să extindă până la vârsta majoratului acordarea alocaţiei de 200 de lei.

Referindu-se la votul din Camera Deputaţilor, care a adoptat miercuri, propunerea legislativă ce prevede acordarea unei indemnizaţii de creştere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 de lei, Geoană a precizat că PSD a co-iniţiat această lege şi este interesat să fie aplicată.

„Nu adoptăm legi în Parlamentul României doar pentru trei săptămâni sau patru săptămâni, până la alegeri. Dar ceea ce vrem să facem în continuare este să extindem perioada de alocaţie pentru tinerele mame, pe care noi am introdus-o. Este evident că un copil, ca să fie crescut în condiţii decente de o familie, nu poţi să ai o alocaţie de 2 milioane (200 de lei noi – n.r.) până la doi ani şi de la doi ani şi o zi să vii la o alocaţie de 400.000 de lei vechi (40 de lei noi – n.r.). Deci este o chestiune care este nefirească şi de aceea dorim să extindem perioada de acordare de alocaţie pentru tinerele mame şi pentru familii nu numai până la doi ani, ci până la vârsta majoratului, aşa cum este şi în Europa”, a spus Geoană.


Este clar faptul ca se scoate la aplicare articolul 47 Constitutie- decenta veniturilor. Si dl Basescu s-a exprimat pentru ajutorul demografic, iata o lege care duce lucrurile mai departe, si aceasta propunere vine de la PSD.

Reclame

2 răspunsuri to “PSD vrea să dea alocaţie de 200 de lei până la vârsta majoratului”

  1. Animaliciul4 Says:

    Hai ca incepi sa scrii din ece in ce mai bine 😛

  2. HD Says:

    si?are guvernul de unde da atatia bani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: