Lipsa caldurii la iarna

Lipsa caldurii la iarna

Uniunea Europeana nu isi mai permite sa incalzeasca locuintele, nici macar in capitale.
Criza mondiala afecteaza Uniunea Europeana. Si taie subventiile pentru o viata decenta.
Este o alta afectare a conditiilor de viata decenta. Dupa cum se stie , elevii din Uniunea europeana nu au conditii de educatie corespunzatoare. Iata ca si locuintele din uniunea europeana sunt afectate de criza mondiala. nu va exista caldura la iarna daca nu se iau masuri. Deasemenea exista un proiect de semieutanasie medicala, interzicerea acesului la anumite tratamente, de exemplu terapie intensiva. Criza mondiala a blocat si livrarile de medicamente, in UE neexistand posibilitatea livrarii de anumite medicamente.

Se pare ca ne afecta rau iarna asta. Daca vrei sa ai caldura la iarna, in Bucuresti si alte orase , nu vei avea sanse

Trei cartiere bucureştene au rămas fără căldură din cauza datoriilor
Taguri: Bucureşti, căldură, CET Sud, datorii, Elcen, RADET,
Trei cartiere bucureştene au rămas fără căldură din cauza datoriilor

2.500 de blocuri din Capitală nu mai au căldură. CET Sud a întrerupt alimentarea cu agent termic, pentru că a rămas fără materie primă, din cauza datoriilor.
În cartierele bucureştene Pantelimon, Balta Albă şi Colentina, oamenii fac frigul. Căldură a fost întreruptă sâmbătă în 2.500 de blocuri.
In jurul Garii nu s-a dat niciodata caldura toamna asta.

Totul se întâmplă din cauza lanţului de restanţe. RADET, distribuitorul de energie termică are datorii uriaşe, de 746 de milioane de lei, către ELCEN, furnizorul de energie. La rândul său, Electrocentrale Bucureşti, din care face parte CET Sud, datorează mulţi bani furnizorilor de materie primă.

Electrocentrale Bucureşti are datorii de milioane de dolari către furnizorii de gaze şi păcură. De altfel aceştia au anunţat că vor reduce presiunea la gaz în cazul în care facturile nu vor fi plătite.

Reprezentanţii ELCEN şi RADET promit că de astăzi, vor relua alimentarea cu energie termică.

”Sunt ceva şanse de a amorţi caloriferele astăzi, dar asta nu garantează că vom avea combustibil pentru această iarnă”, a declarat Constantin Dobre, director sucursala ELCEN Bucureşti.

În mai multe oraşe din ţară oamenii primesc căldură, dar asta nu-i bucură deloc. Gigacaloria s-a scumpit şi facturile vor fi mai mari, aşa că oamenii opresc căldura şi stau îmbrăcaţi mai gros în casă, ca să facă economie. Sunt însă şi oraşe în care oamenii suferă de frig din cauza datoriilor.

La Vaslui, locatarii din cele 4.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de încălzire stau în frig. Probele pentru furnizarea căldurii vor începe abia pe 1 noiembrie. Până acum, activitatea Societăţii Termica a fost blocată din cauza datoriilor de 1,8 milioane de lei către funizorul de gaze.

În schimb, la Cluj-Napoca, oamenii au căldură, dar sunt speriaţi de facturile care vor veni. Căldura va costa 164 de lei pentru o garsonieră şi 270 de lei la un apartament cu două camere.

Locuitorii din Târgu Mureş plătesc cea mai scumpă gigacalorie din ţară: 186 de lei. Braşovenii şi ieşenii plătesc şi ei peste 170 de lei, în timp ce la Constanţa, gigacalaria costă 119 lei.

Mai multe oraşe, printre care şi Capitala, ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă

Vineri, 24 Octombrie 2008 15:28
Taguri: apă caldă, căldură, Electrocentrale Bucureşti, Iaşi, Suceava,
Mai multe oraşe, printre care şi Capitala, ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă

Preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a afirmat în emisiunea Realitatea te priveşte că trei mari oraşe din România, Iaşi, Suceava şi Bucureşti, ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură în mai puţin de două săptămâni.

„La Iaşi şi Suceava nu se mai poate achiziţiona necesarul de cărbune, iar Electrocentrale Bucureşti nu mai are soluţie pentru plata achiziţiei gazelor naturale”, a afirmat Iulian Iancu. „Bucureştiul este, explicit, de la 1 noiembrie, în pericol să rămână fără apă caldă şi căldură, iar ceilalţi într-un interval mai scurt”, a încheiat el.

Pe acelaşi subiect a intervenit şi Irina Duică, director Societatea Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), producător de energie electrică şi termică. Aceasta a confirmat că, dacă ELCEN nu îşi va putea recupera de la RADET restanţele de plăţi, va fi nevoită să livreze căldură doar într-o anumită limită. „Adică se va limita temperatura apei care pleacă spre punctele termice. In unele cazuri s-ar putea duce limitarea până la oprirea gazelor”, a concluzionat Irina Duică. „Problema e mult mai grea decât în anii trecuţi”, potrivit ei.

Nu este prima dată în acest an când furnizorii de energie ameninţă cu închiderea robinetelor la apă caldă şi căldură înanite de venirea iernii. Ei speră astfel să recupereze o parte din datoriile care sunt foarte mari.

Pe de altă s-a opinat că nu se va ajunge la sistarea căldurii pentru că este an electoral.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: