UDC-Elveţia respinge extinderea acordului liberei circulaţii pentru România şi Bulgaria

UDC-Elveţia respinge extinderea acordului liberei circulaţii pentru România şi Bulgaria

Delegaţii Uniunii Democratice de Centru (UDC) din Elveţia au decis sâmbătă să recomande respingerea prelungirii acordului privind libera circulaţie în UE şi extinderea acestuia pentru România şi Bulgaria, urmând exemplul Comitetului central al partidului, relatează site-ul Swissinfo.ch.

Decizia de respingere a acordurilor de liberă circulaţie la referendumul de la 8 februarie a fost adoptată cu 432 de voturi pentru, 45 împotrivă şi şase abţineri.

[..]

UDC, formaţiune de dreapta, foloseşte ca exemplu situaţia din Italia şi „pericolul unei criminalităţi în creştere datorată imigraţiei”. „De la intrarea României în UE, crimele violente au sporit masiv în Italia. Elveţia este deja ţinta bandelor criminale de romi, care fac turnee de jafuri în Elveţia, venind din Alsacia”, afirmă UDC, adăugând că, uneori, infractorii sunt copii cu vârste de până în zece ani.

Comitetul central consideră că extinderea acordului ar aduce beneficii numai „ţărilor celor mai sărace”, în condiţiile în care salariile românilor şi bulgarilor sunt de circa 15 ori mai mici decât cele din Elveţia. „Extinderea liberei circulaţii a persoanelor le-ar oferi angajaţilor din aceste ţări acces liber pe piaţa noastră a muncii. De unde ar rezulta o presiune masivă asupra salariilor şi o creştere a şomajului, iar elveţienii îşi vor pierde locurile de muncă în beneficiul românilor şi bulgarilor”, se arată în comunicatul UDC.

mediafax

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: