Ziua nationala a Romaniei

Inainte sarbatoream 23 august 1944, ziua in care Romania a schimbat tabara in care lupta in al doilea razboi mondial, adica am intrat alaturi de SUA si URSS pentru respectarea drepturilor omului.
Acum sarbatorim unirea tuturor romanilor, deci un moment important pentru romani. Trebuie sa comemoram si victimele primului razboi mondial. Poate si celelalte victime, al doilea razboi mondial, victimele din lupta pentru mentinerea pacii si reducerea amenintarilor teroriste.
Au fost doua sarbatori azi, cea de la Bucuresti reprezentata de parada militara, in fata comandantului suprem , presedintele Traian Basescu, si cea religioasa de la Alba Iulia.
Parada militara a aratat ca avem o armata de profesionisti de 75000 militari, dotata cu armament compatibil NATO, cu care participam prin 2 unitati militare, in diverse teatre de operatiuni pentru mentinerea pacii. Armata romana este deficitara la aviatie, unde ar fi nevoie macar de 15-20 de avioane pentru a putea macar simbolic, sa putem actiona world-wide. Am dori poate ca soimul sa poata actiona si sa ne laudam ca prin noi insine, suntem ceea ce ne dorim.
parada militara
La Alba Iulia, au fost comemorati victimele primului razboi mondial, de catre Biserica ortodoxa Romana. Sa le uram odihna usoara, celor care au murit pentru noi, pentru a avea o unica tara.
Dupa ziua alegerilor, cand am fost dezbinati, azi ar trebui sa fim uniti.
Sa luam un steag si sa il punem in fata casei si sa zicem : Traiasca Romania !

Reclame

Un răspuns to “Ziua nationala a Romaniei”

 1. ion ardelean Says:

  Ministerul Apărăriia mobilizat efective impresionante, luni, cu ocazia Paradei desfăşurate de Ziua Naţională, costurile estimative pentru toate activităţile de la 1 Decembrie ridicându-se la 4.000.000 lei, traficul urmând să fie restricţionat pe mai multe artere din zona Arcul de Triumf.

  Peste 2.000 de cadre militare din Ministerul Apărării, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază participă la evenimentele de 1 Decembrie.

  Potrivit MAp, de 1 Decembrie, în Bucureşti va avea loc, de la ora 9.00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol, un ceremonial militar şi religios de depunere de coroane şi jerbe de flori. Parada tradiţională de la Arcul de Triumf va începe două ore mai târziu, de la ora 11.00.

  Elicopterele IAR Puma Socat şi avioanele MIG 21 Lancer, programate să zboare la parada de Ziua Naţională a României organizată în Capitală, nu vor mai zbura, luni, din cauza ceţii dense.

  Potrivit reprezentanţilor Ministerului Apărării, la paradă urmau să zboare elicopterele IAR Puma Socat şi avioanele MIG 21 Lancer.

  Potrivit programului difuzat de MAp, în Piaţa Arcului de Triumf, militari şi tehnică militară aparţinând categoriilor de forţe ale Armatei României, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază vor participa la Parada Militară Naţională.

  La Alba Iulia vor avea loc, de la ora 9.00, la statuia lui Mihai Viteazu, un ceremonial militar şi religios de depunere de coroane şi jerbe de flori, iar, de la ora 12.30, o defilare pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

  În teatrele de operaţii în care se află în misiune contingente militare româneşti, comandanţii vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naţionale a României.

  Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

  De 1 decembrie, traficul va fi restricţionat pe mai multe artere în zona de nord a Capitalei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: