Eutanasia nu este o solutie legala, moarte insa da

Tânărul de 29 de ani, care, la începutul acestei săptămâni, i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să fie eutanasiat deoarece era grav bolnav, a murit sâmbătă seara 28 noiembrie 2008, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Tânărul în vârstă de 29 de ani, care i-a cerut în urmă cu o săptămână, preşedintelui Traian Băsescu să îi aprobe eutanasierea a murit, ieri seară, la secţia de Terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Constanţa.

Eugen, în vârstă de 29 de ani, se afla internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru că suferea de ciroză, care i-a distrus ficatul şi care se complicase cu varice esofagiene, hernie ombilicală şi inghinală, iar sângele nu i se mai coagula.
El îi ceruse şefului statului să îi aprobe eutanasierea din cauză că nu mai putea suporta durerile cauzate de boală.

Purtătorul de cuvânt al unitătii medicale, doctorul Florian Stoian, a declarat că pacientul a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns că poate înţelege suferinţa prin care trece acest tânăr, însă a precizat că în România eutanasierea este interzisă de Codul penal.

Tânărul solicitase eutanasierea din cauză că nu îşi mai putea mişca picioarele şi avea dureri îngrozitoare. El fusese luat în grijă, săptămâna aceasta, chiar de Arhiepiscopul Tomisului, Inalt prea Sfinţia Sa Teodosie, care îl vizitase la spital şi care îi promisese că îl va ajuta inclusiv cu un tratament în străinătate.

Noiembrie este considerata luna mortii si in aceasta luna se serbeaza ziua mortilor:

Ziua tuturor sfinţilor, numită şi Ziua Morţilor sau Luminaţia este o sărbătoare catolică preluată în timp şi de ortodocşii din Transilvania. Oamenii merg de dimineaţă la piaţă, de unde cumpără flori, aranjamente cu crengi şi conuri de brad şi lumânări.

Ziua morţilor este şi un prilej ca rudele şi prietenii să se reîntâlnească în localitatea lor natală. În calendarul religios ortodox, ziua morţilor este celebrată în prima sâmbătă a lunii noiembrie.

Si in America latina ziua mortilor cade in luna noiembrie

Tradiţiile creştine şi cele pre-columbiene s-au întâlnit, ieri, pe tot cuprinsul Americii Latine, de Ziua Morţilor. Sărbătoarea e cunoscută în lumea catolică şi sub numele de Ziua Tuturor Sfinţilor.

Peruanii şi filipinezii au comemorat duminică Ziua Morţilor. Potrivit tradiţiei peruviene 1 noiembrie le este dedicată copiilor morţi, în timp ce ziua de 2 noiembrie este rezervată comemorării adulţilor.

La Lima, mii de oameni au mers la mormintele celor dragi cu flori şi fotografii. Momentele triste de evocare a celor dispăruţi sunt urmate întotdeauna de un picnic şi de dans.

Ziua Morţilor a devenit un eveniment important în anii 50, când un mare număr de indieni din zonele andine s-au stabilit în capitala peruviană.

La rândul lor, locuitorii capitalei filipineze Manila au mers la cimitir în număr mare pentru a-şi comemora rudele dispărute.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: