Scumpiri anul 2009

S-a scumpit carburantul odata cu trecerea anului, vreo 17 bani la litru, se scumpeste acciza la tigari de la 50 euro/1000 tigari la 60 euro, se vor scumpi in curand si gazele, elctricitatea din martie. Euro va sari de 4 lei .

Carnea şi produsele din carne se vor scumpi cel mai mult. Ţara noastră importă aproape 70% din materia primă existentă pe piaţă, iar valoarea record a monedei europene din ultima vreme a mărit considerabil preţul de import.

Creşteri de preţ vor fi şi la produsele lactate. Şi în acest caz, tot euro este de vină. Totuşi, patronatele din industrie cred că ieftinirea carburanţilor ar putea echilibra în final preţul laptelui.

Nici băuturile alcoolice nu scapă de scumpiri. Acciza este de 750 de euro la suta de litri de alcool pur. Cu cât băutura conţine mai mult alcool, cu atât influenţa noului curs al euro în preţ va fi mai mare. În cazul unei sticle de votcă sau whisky de 1 litru, scumpirea va fi de aproximativ un leu.
Preţul pâinii ar putea creşte şi el din primăvară, atunci când rezervele de grâu se vor termina. Valul de majorări îi îngrijorează pe producatorii şi procesatorii care se tem că anul viitor nu va fi unul tocmai bun, mai ales pe fondul adâncirii crizei economice.
In rest poate mai stiti voi, ce scumpiri mai apar. Salariu minim ajunge la 600 de lei, asta este bine. Sa speram ca d-na Ecaterina Andronescu va mari salariile promise, chiar daca va reduce din investitii. Daca reduc si altii investitiile, s-ar putea sa fie rost de bani si pentru altii.
Mamicile cu copiii sub 2 ani, si-au luat banii, oricum 1000 de euro este suficient pentru o mama si un copil.
S-a scos impozitul pe dobanda pe banii lasati la banci, dar s-a scos si bonusul de 5% pentru plata rapida a taxelor.
Nu mai au firmele bonus de angajare , adica cei 1000 de euro per angajat nou.
Casele se ieftinesc, cel putin cele care nu sunt din zonele de lux.
Cele mai mari ieftiniri s-au înregistrat în zona 1 Decembrie din cartierul Titan. Aici apartamentele vechi cu trei camere sunt mai ieftine cu 40%. Preţurile au scăzut de la 136.000 de euro până la 82.000 de euro. Cele din Dristor s-au ieftinit şi ele cu 37%. Acum un apartament în acestă zonă costă sub 97.000 de euro.

Locuinţele cu trei camere din 13 Septembrie au scăzut şi ele cu 36%, până la 95.000 de euro. Proprietarii din zona Olteniţei din sudul Capitalei au cerut preţuri cu 35% mai mici, adică sub 90.000 de euro. Preţul apartamentelor din zona Brâncoveanu sunt şi ele mai mici cu 30%. Pe de altă parte, proprietarii apartamentelor din zone precum Aviaţiei, Victoriei sau 1 mai au scăzut mai puţin din preţ.

In rest vom vedea pe parcurs.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: