S-a hotarat cenzurarea artei pe badorgood.com

Asa rezulta din forumul http://badorgood.com/forum/despre-bun-simt-3416. Citez de acolo:
Consider plecarea domnului Mihai Zen sau radierea sa de catre administratorii acestui site mai mult decat regretabila. Nu il cunosc personal, insa ca exercitiu al bunului simt, fotografiile dumnealui au demonstrat destul de concludent nivelul ” excelentei ” umane de care utilizatorii acestui site pot da dovada.

Chiar si ca exercitiu al uratului, al inesteticului sau al aruncarii normelor la gunoi, dintr-o inconstienta copilareasca sau ca rezultat al necunoasterii fotografice, nu putem judeca fotografiile lui Mihai Zen de pe pozitii de forta. Cine detine adevarul absolut in materie de arta, e rugat sa sune spitalul de nebuni. Sunt locuri destule. Ironic e ca toate reactiile autorului nu au vizat persoane( cum s-ar fi asteptat mobul), ci s-au legat strict de ceea ce domnia sa considera ca merita subliniat: culori, statui, schite, filtre de blur, ozn-uri, primadone, dedicatii byu etc. Cum putem judeca nebunia unui om cu argumente rationale? Daca nu il intelegem, recurgem la ce cunoastem mai bine: violenta. Nu, nu il punem pe cruce sau in arena cu lei, nu il putem ucide cu pietre, metodele astea sunt prea old fashion. Violenta pe care ne-o permitem este matura, sublimata: Violenta verbala. Si, la cererea multimii, executia publica prin stergerea contului.

Indiferent de ce parte a baricadei ne aflam, cunoasterea oricarui univers artistic (in particular, fotografic), este cu atat mai revelavanta cu cat cuprinde o diversitate cat mai mare de idei, ganduri, concepte. In asimilarea diferentelor si nu in indiferenta sta puterea regenatoare a artei, in inovatie si nu in exegeza unui anumit curent.

Sa fim toleranti inainte de a fi ignoranti. Prin asta am putea incepe lectia practica a „bunului simt”.

Oricum cenzura incepe sa se aplice pe considerente arbitarii.

Etichete:

Lasă un comentariu