Credeti ca romanii ar trebui sa cenzureze ( tendinte ) americane ?

Am vazut pe photo.net urmatoarea propunere :
Photoshop this Boring net:
http://photo.net/digital-darkroom-forum/00Unc5
din care citez :
THE GOAL:
To take a boring photo and do some photoshop (or other editing program) magic to it and make it more interesting.
NOT THE GOAL:
To critique or discuss the original photo. The point of the photo is to be sub-par. So telling everyone that you think it is sub-par is a waste of everyone’s time, including yours. this photo might work well, or it might not work at all. This is a new sort of thing for the Digital Darkroom forum and it may take us a few tries to figure out what is best as far as subject matter.

HERE IS THE IMAGE:
The photo is attached both as a 700 pixel wide in-line image and a full size JPEG. Feel free to use whichever you like, but please upload your finished image as a 700 pixel wide image so we can see them all easily.

Rezultatul este :

Am avut un artist Mihai Zen,care a incercat sa faca acest lucru, dar site-ul badorgood.com, l-a cenzurat si i-a sters contul.
Una dintre imaginile lui Mihai Zen, cenzurate pe badorgood.com, urmarind tendinte americane :

Oare romani, ar trebui sa cenzureze tot progresul mondial,in numele traditionalismului. Sau romanii au ciuda pe romani si incearca sa instaureze dictatura inclusiv in arta .

Citez de pe badorgood.com:

Orlando Alexandrescu (orlando.alexandrescu)
2009-11-03 08:55:12

Butonul negativ in mana unui tembel are aceeasi valoare ca si cel pozitiv…

In rest, hi5, poze de familie si poze de vacanta la greu…

Ar fi salutara o organizare mai buna si instaurarea „comunismului” pe BoG. Si nu e vorba de gusturi aici, e vorba de stapanirea unui MINIM limbaj fotografic. Altfel, ne umplem de… pareri.

Dovada:
http://badorgood.com/forum/vreau-buton-cu-vot-negativ-3451

Tot contra cenzurii, as da si cuvintele d-lui Constantin Chirila:

Constantin Chirila (shadowanddust)
2009-10-29 15:42:54

Consider plecarea domnului Mihai Zen sau radierea sa de catre administratorii acestui site mai mult decat regretabila. Nu il cunosc personal, insa ca exercitiu al bunului simt, fotografiile dumnealui au demonstrat destul de concludent nivelul ” excelentei ” umane de care utilizatorii acestui site pot da dovada.

Chiar si ca exercitiu al uratului, al inesteticului sau al aruncarii normelor la gunoi, dintr-o inconstienta copilareasca sau ca rezultat al necunoasterii fotografice, nu putem judeca fotografiile lui Mihai Zen de pe pozitii de forta. Cine detine adevarul absolut in materie de arta, e rugat sa sune spitalul de nebuni. Sunt locuri destule. Ironic e ca toate reactiile autorului nu au vizat persoane( cum s-ar fi asteptat mobul), ci s-au legat strict de ceea ce domnia sa considera ca merita subliniat: culori, statui, schite, filtre de blur, ozn-uri, primadone, dedicatii byu etc. Cum putem judeca nebunia unui om cu argumente rationale? Daca nu il intelegem, recurgem la ce cunoastem mai bine: violenta. Nu, nu il punem pe cruce sau in arena cu lei, nu il putem ucide cu pietre, metodele astea sunt prea old fashion. Violenta pe care ne-o permitem este matura, sublimata: Violenta verbala. Si, la cererea multimii, executia publica prin stergerea contului.

Indiferent de ce parte a baricadei ne aflam, cunoasterea oricarui univers artistic (in particular, fotografic), este cu atat mai revelavanta cu cat cuprinde o diversitate cat mai mare de idei, ganduri, concepte. In asimilarea diferentelor si nu in indiferenta sta puterea regenatoare a artei, in inovatie si nu in exegeza unui anumit curent.

Sa fim toleranti inainte de a fi ignoranti. Prin asta am putea incepe lectia practica a „bunului simt”.

Desi unii sunt pentru instituirea cenzurii :

Orlando Alexandrescu (orlando.alexandrescu)
2009-10-27 22:25:44

Nu inteleg de ce Zen nu a primit deja ban pe aici.

„Nu sunt acceptati pe site cei care se inscriu cu pseudonime, cei care trimit fotografii „la misto”, fotografii sub orice limita a bunului simt, sau cei care nu fac o minima dovada de bune intentii.”

In final cred ca ar trebui si noi ca romani, sa ne hotarim sau nu daca vrem un stat democratic care nu permite cenzura, si sa actionam in consecinta, sau sa ne asumam cenzura si sa ne decidem sa parasim spatiul democratic. UE este un spatiu deschis competitiei si care nu se lauda cu cenzura. Credem ca cenzura ar trebui abolita in Romania, chiar si pe badorgood.com si prin urmare conturile sterse restabilite.
Nu cred ca noi, ca romani ar trebuie sa inlocuim sloganul emblematic „Hope for everybody” , cu cuvintele „Censorhip for some people „.

Reclame

3 răspunsuri to “Credeti ca romanii ar trebui sa cenzureze ( tendinte ) americane ?”

 1. Ovidiu Says:

  Salut Starlete,
  nu sunt de-acord cu nici-un fel de cenzurare, dar cine l-a cenzurat?

 2. starlete Says:

  adminii de pe badorgood.com

 3. starlete Says:

  Au mai plecat de pe badorgood.com, Valentina Tanasa si Alexandru Parasca. Deci Mihai Zen nu este singurul caz, ceea ce este neplacut instituirea cenzurii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: