Dieta Montignac – faza a II-a

Reclama:

Categorii:

Monden Social Sanatate Relaxare Divertisment Masaj erotic

Dieta Montignac – faza a II-a
este dupa ce ati ajuns la greutatea dorita
Categorie: Dieta

Dieta Montignac ne da in faza a II-a mai multa libertate in ceea ce priveste alimentatie. Nu trebuie insa sa credem ca ni se ofera o libertate totala. Este vorba despre o libertate supravegheata si o gestiune eficienta a alimentelor.

Dupa parcurgerea fazei I din dieta Montignac, se presupune ca v-ati insusit cu stricteste principiile noului mod de alimentatie. Acum urmeaza mentinerea echilibrului ponderal prin renuntarea la strictetea principiilor, dar prin pastrarea catorva reguli. Pentru a incepe faza I, trebuie ca kilogramele care constituiau obiectivul dvs sa fie pierdute pe vecie.

Spre deosebire de faza I, care era limitata in timp, faza a II-a ar trebui sa dureze timp nelimitat, devenind efectiv un stil de viata. De asemenea, in faza I anumite alimente si combinatii erau interzise. In faza a II-a nimic nu este interzis cu adevarat, principiile devenind mai putin stricte.

Chiar daca faza a II-a a regimului presupune mai multa libertate in ceea ce priveste alimentatia, asta nu inseamna ca trebuie sa o priviti ca pe o libertate totala, ci ca pe o liberatate supravegheata. Aceasta libertate este data in primul rand de alegeri. Aveti de ales, spre exemplu, intre a consuma o bucatica de zahar si a consuma doua pahare de sampanie sau o jumatate de sticla de bordeaux. Secretul este o repartizare armonioasa a abaterilor. Exista o anumita toleranta in privinta amestecului de glucide si lipide si atata timp cat nu veti depasi limita rezonabila, va veti mentine echilibrul ponderal.

dieta Montignac faza II-aAlimente sub supraveghere in dieta Montignac – faza a II-a
Zaharul
Zaharul este in continuare considerat un produs periculos si prin urmare trebuie sa va obisnuiti cu ideea de a-l suprima din alimentatie. Este ideal sa fiti inflexibili in privinta zaharului, sa nu cedati in fata unei bucati de zahar in cafea sau a unui strop de zahar din crema de iaurt. Zaharul este considerat de Michel Montignac otrava si trebuie tratat ca atare, in cazul in care doriti sa va tineti de acest regim.

Painea
La nivelul micului dejun, in cazul in care alegeti un mic dejun glucidic, trebuie sa consumati numai paine neagra sau integrala. In schimb, daca dupa 3 luni, nu prea va mai surade branza de vaci cu 0% grasime se poate inlocui cu margarina de masa sau unt dietetic. La fel si in cazul laptelui, este indicat sa consumati lapte total degresat. Daca nu il aveti la indemana (sunteti de pilda intr-o calatorie) puteti sa il inlocuiti cu smantana sau lapte gras. La pranz, regula de aur care trebuie respectata este in continuare: „Fara paine!”.

Fainoasele
Chiar si in faza a II-a, dieta Montignac trateaza cu dispret cartofii, orezul prelucrat, pastele albe si porumbul, ele fiind vinovate de obicei pentru cresterea in greutate si creand conditii favorabile cresterii in greutate, atunci cand sunt amestecate cu lipidele. Totusi, din cand in cand, se poate sa consumati o portie medie de cartori prajiti, incercand insa sa eliminati efectul ei nociv prin combinarea cu o salata de cruditati, avand un continut crescut de fibre. Totusi, atunci cand alegeti sa va hraniti cu glucide rele, trebuie sa stim ca acestea vor trebui sa fie scazute din alta parte – bautura sau desert.

Fructele
Dieta Montignac mentine regulile legate de fructe din faza I si in faza a II-a. Fructele trebuie consumate exclusiv pe stomacul gol.

Deserturile
In faza a II-a, dieta Montignac va permite sa va bucurati de deserturi, in anumite limite. Daca va plac prajiturile, obisnuiti-va sa le consumati pe cele mai usoare: cele care contin cea mai putina faina si cel mai putin zahar. Cele preferate de dieta Montignac sunt spumele, cum ar fi de pilda spuma de ciocolata si cremele, cum este crema fondanta cu ciocolata amaruite.

Alcoolul
Toate bauturile alcoolice ar trebui sa faca obiectul unei gestiuni separate. Se pot bea bauturile alcoolice interzise cu desavarsire in faza I de dieta Montignac, dar in anumite limite. Ca aperitiv, luati mai degraba un pahar de vin sau sampanie decat whisky sau gin, pentru ca abaterea este mai mica. Un whisky reprezinta echivalentul in alcool al unei jumatati litru de vin rosu. O alta recomandare data de dieta Montignac este sa consumati cat mai putin alcool in timpul mesei si sa nu beti apa atunci cand beti vin.

Cafeaua
Si in faza a II-a singura cafea recomandata este cea fara cofeina. In masura in care ati reusit sa eliminati oboseala brusca datorata hipoglicemiei si stomacului ingreuiat, nevoia de cafea va disparea complet. Renuntarea la cofeina este la fel de salatura, dupa parerea lui Michel Montignac, ca si renuntarea la nicotina.

Daca te-ai apucat de dieta Montignac si ai nevoie de idei de retete, vezi si retetele pentru dieta Montignac propuse de Ele.ro!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: