Europa ecologica

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, vrea sa propuna Uniunii Europene sprijinirea produselor ecologice printr-un TVA de 5.5%. Printre produsele ecologice intra masinile ecologice , casele ecologice . Casele ecologice au pierdere mai mici de caldura. Folosirea energiei solare in casele ecologice cred ca mareste gradul lor de ecologie. Masinile ecologice au consum mai mic de noxe. Sa vedem daca si piata va accepta acest lucru si daca ministerele de finante pot amortiza pierderile de la buget.
In cazul Romaniei, dupa cum spunea si Adrian Nastase, Romania are o sansa mare prin agricultura ecologice pe care o are, ingrasaminte naturale si soiuri naturale de plante si animale pe care le foloseste.
Consumul de produse naturale a stat si in atentia parlamentului roman si european, prin care se incuraja hranirea populatiei scolare cu fructe si legume. Daca in urma cu catva ani, dl. Adrian Nastase a lansat programul cornul cu lapte pentru marirea frecventei scolare, si ajutarea celor defavorizati, iata ca ideile sale prin radacini si ajung la noi cote.
Ne gandim si noi daca strazile Bucuresti-ului pline de maidanezi , sunt un sort de strazi ecologice sau sunt efectele nesimtirii si ineficientei romanesti. Nu credem ca omorirea cetatenilor de catre caini este un deziderat ecologic si de aceea am inclina ca strada ecologica sa nu fie plina de caini nesupravegheati.
Credem ca strada ecologica are multi copaci pe langa ea, si parcuri arondate. Daca facem parcuri cu piscine , putem sa zicem ca marim accesul cetateanului la sport, stiut fiindca ca sportul duce la o sanatate mai buna.
Sa nu uitam si energia ecologica baza a depoluarii planetei. Romania are o structura de hidrocentrale care folosesc energia ecologica a apelor. Energia nucleara este tot o baza ecologica, data fiind cantitatea redusa de deseuri produse, desi sunt foarte toxice. Energia eoliana este iarasi un punct de pornire bun, precum si energia solara.
Transportul de asemenea poate fi ecologic, trenurile electrice, metroul, tramvaiul, in special metroul usor. Metroul usor strabate rapid distante lungi si poate prelua fluxul de calatori ce altfel ar folosi masini mici personale si care polueaza mult mai mult decat tramvaiul.
Putem lansa dezbaterea daca este bun ecologismul unde se poate aplica si ce exemple luminoase puteti da.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: