Fetita ucisa de caini maidanezi la Constanta -13 aprilie 2008

13 aprilie 2008
O fetita de 6 ani a fost gasita moarta, aseara, pe un camp de la marginea Constantei. Copilul iesise afara la joaca, iar dupa doua ore, parintii au constatat ca fetita a disparut si au anuntat Politia. Copilul a fost gasit mort dupa 5 ore, cu fata desfigurata si numeroase muscaturi pe corp, pe un camp de la marginea orasului.

Medicii legisti au confirmat ca fetita a murit din cauza muscaturilor de animal, cel mai probabil de caine, relateaza NewsIn.

Purtatorul de cuvant al IPJ Constanta a declarat ca, in urma necropsiei efectuate de medicii legisti, au stabilit ca fetita de sase ani a murit in urma unei hemoragii externe grave, micuta avand jugulara sfartecata. Mai mult, anchetatorii au descoperit pe terenul viran fragmente din scalpul copilului.

Reamintim ca exista prevederi Constitutionale, prin care se garanteaza dreptul la viata si integritate fizica romanilor in art 22 Constitutia 2003, aflata in vigoare. Nici o lege, nici macar cea a Protectiei Animalelor, nu poate exista, daca are prevederi anticonstitutionale.
Inimă de câine
Autorităţile constănţene nu-şi asumă nicio vină pentru moartea fetiţei sfâşiate de câini
Mariana IANCU, Alina ENACHE
Fetiţa în vârstă de şase ani din Constanţa a fost ucisă de maidanezi la câţiva metri de casă # Terenul unde micuţa şi-a găsit sfârşitul se află, însă, pe raza comunei Agigea
Din nefericire, Iepuraşul a adus moartea în casa familiei Ţigănuş

Recomanda unui prieten
E-mail prieten
De la
Mesaj

„Era mâncată toată de la piept în sus, iar craniul era gol, doar ochii i-au mai rămas” – aceasta este mărturia şocantă a unui constănţean care a descoperit, sâmbătă seara, trupul neînsufleţit al unui copil în vârstă de şase ani din Constanţa. Câinii vagabonzi au sfâşiat trupul Valentinei Ţigănuş. Fetiţa şi-a găsit sfârşitul în chinuri groaznice „Fusesem la nişte rude şi când m-am întors acasă, o verişoară mi-a zis că a dispărut copilul de acasă. Am fost pe deal şi acolo erau organele de ordine.
La zece minute, în raza lanternei a apărut şi trupul copilului”, ne povesteşte Jenică Ieşanu.

Aproximativ 200 de suflete trăiesc surghiunite pe lângă fostul spital de dermato-venerice din Agigea. Fostele locuinţe de serviciu şi le-au câştigat în instanţă. Acum, plătesc cu vârf şi îndesat „privilegiul” de a avea buletine de Constanţa. Ca să ajungi în mica aşezare unde locuieşte familia îndoliată, pe strada Sudului, eşti nevoit să străbaţi un drum lung şi greu prin port.
Casa familiei Ţigănuş este cocoţată pe un deal. Ieri, niciun suflet prin ogradă. Nu gard, nu poartă. Câteva rufe aruncate pe sârmă. Hăinuţele de copil au rămas în bătaia vântului. La fel ca şi un ghiozdan aruncat pe pământ şi o pereche de role. Un iepuraş de pluş, primit cadou mult prea devreme, zăcea în ţărână.
Uşa casei era încuiată. Potcoava atârnată care trebuia să le aducă noroc le-a adus moartea în familie.
Familia sărmană, care a reuşit să-şi încropească un acoperiş dea-supra capului numai din ceea ce-au primit de la vecini şi rude, plăteşte acum tributul de a avea buletin de Constanţa. Conform delimitării dintre Agigea şi Constanţa, strada lor figurează ca făcând parte din muni-cipiul Constanţa, însă terenul agricol aflat la o aruncătură de braţ de casa lor, locul unde s-a întâmplat tragedia, aparţine de… Agigea.

Mazăre dă vina pe constănţeni pentru înmulţirea maidanezilor
Pe asta a bătut monedă şi primarul Constanţei, Radu Mazăre. Discutând despre cauzele care au dus la producerea tragediei, Mazăre a găsit vinovaţi oriunde, numai în ograda lui nu.
El a subliniat, în nenumărate rânduri, că teritoriul unde a fost descoperit corpul fetiţei, sfâşiat de câini, se află în zona administrativ-teritorială a comunei Agigea şi, în plus, este proprietate privată, motiv pentru care hingherii nu pot interveni în zonă decât la solicitarea proprietarului. Mazăre a mers mai departe şi a spus că proprietarul ar fi trebuit să îngrădească terenul agricol. Dar oare câte terenuri agricole sunt împrejmuite în judeţul nostru?
Deşi discuta despre tragedia unei familii, primarul Constanţei nu a renunţat la ironiile care îl caracterizează. „În câmp sunt şerpi, şobo-lani, sunt vulpi. În raza administrativ teritorială a unei localităţi pot fi păduri. Asta nu înseamnă că auto-rităţile trebuie să se ducă să depopuleze tot câmpul”, a declarat Mazăre.
Câinii mişună în tot oraşul, iar asta o vede toată lumea. Mazăre se disculpă şi bate monedă pe faptul că eutanasierea câinilor este interzisă de lege. Sterilizarea câinilor nu este, însă, interzisă, iar asta ar putea fi o soluţie pe termen îndelungat. Oraşul este împânzit de maidanezi, iar primarul Constanţei dă vina pe constănţeni pentru acest lucru. „Din câte am constatat, la deplasarea hingherilor în oraş, cel puţin jumătate din populaţie nu doreşte ca acei câini să fie omorâţi. Sar la bătaie cu pietre, cu cuţite”, a spus Mazăre.
Primarul s-a disculpat în nenumărate rânduri. Care este soluţia pe care o vede primarul Constanţei? „Îi mai prindem, îi mai castrăm, e o soluţie undeva pe la mijloc”, a spus, relaxat, Radu Mazăre.
Ca să scape basma curată şi să nu-i fie afectată imaginea înainte de alegeri, primarul Constanţei a ţinut să precizeze în nenumărate rânduri că tragedia nu s-a petrecut pe terenul Constanţei: „Şi eu pot să am buletin de Constanţa şi, Doamne fereşte, să mor la Milano!”, a spus Mazăre, în stilu-i caracteristic.

Agigea i-a asigurat micuţei loc de veci
La rândul lui, Adrian Mănăstireanu, directorul societăţii „Alfmob Exim” SRL, care a câştigat licitaţia pentru efectuarea serviciului de ecarisaj în municipiul Constanţa, ne-a spus că terenul pe care s-a întâmplat nefericitul eveniment este un teren privat, care face parte din intravilanul localităţii Agigea. „Este vorba de un teren câştigat în instanţă, omul şi-a pus grâu pe el”, ne mărturiseşte Mănăstireanu.
Primarul localităţii Agigea, Ion Ioniţă, a recunoscut faptul că locul unde s-a întâmplat nefericitul eveniment aparţine de Agigea. „Am fost şi eu la faţa locului. Conform delimitării propuse în martie 2004, evenimentul s-a petrecut pe teritoriul nostru”.
Primăria Agigea nu are serviciu de ecarisaj. Ion Ioniţă ne-a spus că în urmă cu mai mulţi ani a încercat să înfiinţeze o biobază, însă nu a avut sorţi de izbândă.
Cert este faptul că micuţa va fi înmormântată la Agigea, primăria asigurându-i un loc de veci.
O astfel de tragedie se putea întâmpla oricând în Constanţa, pe teritoriul administrativ al oraşului. Care-i spaţiul care delimitează Constanţa de Agigea? De numai câţiva paşi. E tocmai spaţiul care desparte minciuna de adevăr, viaţa de moarte. Copilul se putea afla în momentul tragediei la doi metri mai la stânga sau mai la dreapta, mai în faţă sau mai în spate. Şi atunci, câi-nii atacau pe teritoriul Constanţei.
Copilul de doar şase ani ar fi fost în viaţă şi acum dacă măcar se intervenea pe teritoriul administrativ al oraşului Constanţa, adică la doar câţiva metri distanţă de locul unde s-a produs tragicul eveniment.

Haitele de câini au omorât un taur pe aceleaşi terenuri
Oamenii locului ne-au spus că nu este pentru prima dată când câinii vagabonzi au atacat localnicii. „Acum vreo două zile, au atacat o fetiţă, dar era mai mare şi a reuşit să fugă repede în casă”, ne spun oamenii. Haitele de câini au omorât în urmă cu doi ani un taur de 200 de kilograme al lui Jenică Ieşanu şi doi viţei. „Câinii vin de la fosta Gară, sunt lăsaţi slobozi. Nu ai curajul să mergi noaptea pe drumul acesta. Aici, la noi, avem două mari probleme: maşinile care gonesc pe stradă cu peste 100 de kilometri pe oră şi câinii vagabonzi. Strada nu are niciun semn de circulaţie. Nu avem unde să ne trimitem copiii la joacă. Pe stradă circulă maşini şi pe deal sunt câini”, ne mărturi-sesc oamenii.
O altă femeie a rămas fără nicio orătanie în curte înainte de sărbă-torile de iarnă. „Am avut 48 de găini. Pe toate mi le-au omorât haitele de câini. Au încăput în patru saci”, se plânge femeia.
Şi aceştia sunt tot câinii localităţii Agigea? Au şi maidanezii buletin şi carte de identitate?
###
Acum, când un copil a murit în chinuri groaznice pentru că haitele de câini se plimbă nestingherite prin Constanţa şi îndrăznesc să calce şi teritoriul localităţii Agigea, în loc să trimită hingherii pe teren, autorităţile se leapădă de orice vinovăţie, temându-se ca nefericitul eveniment să nu le afecteze imaginea.
Primarul Constanţei ţipă ca din gură de şarpe că nu-i vina lui. De parcă ar fi făcut tot ce trebuie pen-tru aceşti oameni şi singura problemă ar fi rămas câinii vagabonzi. Oamenii n-au lumină pe stradă, plătesc impozit pe o casă 170 de lei şi taxa de habitat deşi, spun oamenii, de opt ani încoace, nicio-dată nu a venit Polarisul să le ridice gunoiul. Când s-au dus la primărie să se plângă s-au ales cu sfaturi: „Să-şi ardă singuri gunoiul”.
„Numai înainte de alegeri Mazăre îşi aduce aminte de noi şi ne trimite scrisorele electorale” – spun oamenii

Comentarii preluate

Destituire in urgenta
Trebuie organizata o petitie de destituire in regim de urgenta a unui primar iresponsabil in declaratiile sale! In Franta (tara lui Brigitte Bardot) ciinii care omoara copii sint eutanaziati imediat si proprietarul arestat. Toti proprietarii de ciini sint obligati sa poarte ciinele in lesa cu botnita. Altfel ciinele le este pur si simplu conficat, plateste o amenda mare si daca nu proprietarul e arestat. Politicienii fancezi, in urma recrudescentei accidentelor, au dat legi drastice impotriva ciinilor ucigasi. Iresponsabilul de Mazare scuza ciinele si critica parintii! In oriice tara normala, o petitie de destituire pentru o declaratie antiumana, antisociala ca a lui Mazare era deja publicata. Nu este un gest politic ci de aparare a cetatenilor de astfel de iresponsabili…

Catzel [anonim] i-a raspuns lui EU
Iubesc urmatoarele: animalele in general, copiii in particular, corectitudinea, curatenia, disciplina, seriozitatea, bunul simt, harnicia. Din toate pe care le iubesc, in afara de animale si copii, noi romanii suntem deficitari la celelalte capitole.
Nu prea suntem corecti, curati suntem foarte putin, disciplinati doar semi, seriosi doar daca nu se poate rezolva ceva in gluma, bun simt nu prea avem, iar harnici suntem doar in pauzele dintre doua sesiuni de odihna.
Problema cainilor se poate rezolva ca la televizor, cum am vazut eu odata la americani (mare popor!): cainii trebuie colectati, sterilizati, oferiti spre adoptie, iar daca intr-o saptamana nu se gaseste nici o persoana dornica de adoptie, eutanasiati. E regretabil ca trebuie luate vietile atator animale, dar tot noi, oamenii, ne facem responsabili de faptul ca aceste animale sunt pe strazi, printre noi, infometate si tot mai agitate.
E normal ca aceste animale sa atace vietati inferioare din punct de vedere fizic sau psihic. Ceea ce nu este normal e faptul ca aceste animale umbla libere pe strada, nederanjate de nimeni.
Prin urmare, ca sa fiu mai concret: in afara de rezolvarea URGENTA a problemei, in modul descris mai sus, propun aplicarea unor amenzi grase persoanelor care abandoneaza animale de orice fel si, mai mult decat atat, participarea activa a tuturor cetatenilor tarii. Ne mor oamenii, ne mor copiii si noi tot ne scarpinam si ne odihnim. Si e pacat!
Deci, stimabila Directie Sanitar-Veterinara, LA MUNCA! Angajati, domnilor si doamnelor, veterinari, investiti in bisturie si in vaccinuri letale si treceti la treaba!
Condoleante familiei acelei fetite, sunt sfasiat si dezolat!

Reclame

Un răspuns to “Fetita ucisa de caini maidanezi la Constanta -13 aprilie 2008”

  1. Gabi Says:

    Mazare=criminal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: