Google se teme de concurenta Yahoo-Microsoft ?

Google este cel mai tare motor de cautare, dar isi ia precautii: nu vede cu ochi buni alianta Yahoo-Microsoft, nici limitarea de banda pentru anumite site-uri, cred ca nu vede cu ochii buni nici UPC, care este jalnic la banda de upload. Oare o sa avem si noi un lobby Google in parlament care sa acuze isp-istii de limitare de banda la upload si sa destabilizeze de exemplu UPC-ul ?
Schmidt spune ca principalul lucru pe care vrea Google sa-l faca este sa vanda spatiu publicitar, iar cu banii obtinuti astfel sa le ofere tot mai multe servicii gratuite utilizatorilor. Insa in acelasi timp sunt cu ochii pe concurenta, care poate oricand sa destabilizeze piata doar pentru a face „rau”.

Propunerea furnizorilor
Acestia vor sa permita accesul rapid al utilizatorilor doar la site-urile care platesc o anumita taxa. Cu alte cuvinte, daca Youtube, sa zicem, nu cotizeaza, viteza cu care se va incarca un clip ar putea ajunge la nivelul vitezei pe care o avea internetul in anii ‘90. Chestiunea e atat de serioasa incat mai multe companii din lume, printre care si Google, s-au aliat impotriva companiilor de telecomunicatii.
Comisia Judiciara a Camerei Reprezentantilor din Statele Unite a votat in favoarea neutralitatii internetului, astfel ca furnizorii ar fi impiedicati sa perceapa taxe pentru un acces mai bun. Actul de Libertate si Nediscriminare a Internetului (HR 5417) a fost aprobat cu 20 de voturi pentru si 13 impotriva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: