Cronica concurs posturi UE

In toamna acestui an, cetatenii romani cu studii medii sau superioare pot ocupa un loc de munca intr-una dintre institutiile Uniunii Europene (UE).

Institutiile europene vor scoate la concurs, in a doua jumatate a acestui an, posturi in aproximativ 16 domenii de activitate, printre care se numara dreptul, economia, administratia publica europeana, relatiile externe, relatii publice, informare si comunicare, managementul financiar si resursele umane, acestea fiind exclusiv dedicate cetatenilor romani si bulgari.

DOMENII

Persoanele cu studii superioare pot candida pentru posturi in domenii cum ar fi: constructii, medicina (doctori), audit, drept, economie, administratie publica europeana, relatii externe, PR, informare si comunicare. La randul lor, persoanele cu studii medii pot concura pentru un post in: medicina (asistente medicale), management financiar, management de proiect, managementul contractelor, juridic, audit, economie, resurse umane, statistica, administratie, asistenti pentru inspectii nucleare, agenti de securitate (paza) si IT. Pentru posturile de auditori seniori – nivel AD9, termenul limita al inscrierilor este 20 septembrie, iar pentru posturile de asistent IT&C – nivel AST 3, data limita de inscrieri este 12 septembrie. Salariul pentru un post permanent de nivel AD 9 este de 6.574,76 de euro, iar pentru post permanent de nivel AST 3 este de 3.134,02 de euro.

DESFASURAREA CONCURSULUI

Concursurile pentru ocuparea unui post in cadrul institutiilor europene sunt structurate pe trei etape: testele de preselectie, proba scrisa si proba orala sau interviul. Potrivit Euroconcurs.ro, testele de preselectie sunt grila si au doua directii principale: un test referitor la dezvoltarea Uniunii Europene si politici comunitare, respectiv un test de rationament verbal si numeric. Proba scrisa cuprinde un test grila din domeniul de specialitate ales de candidat (audit, administratie si resurse umane, agricultura, drept, economie, secretariat etc.) si un eseu. Proba orala consta intr-un interviu cu comitetul de selectie. Toate cele trei probe se sustin, la alegere, in engleza, franceza sau germana.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru informatii suplimentare sau pentru ultimele oferte de locuri de munca in cadrul institutiilor UE, accesati http://www.euroconcurs.ro. Euroconcurs.ro este primul site dedicat in exclusivitate celor interesati sa devina functionari europeni, fiind si distribuitor exclusiv al testelor online de pregatire pentru concursurile UE, in Romania: http://www.eutests.eu.

Lasă un comentariu