Prezidentialele de partid

Se spun ca partidele politice ar fi motorul dezvoltarii politice.
In partide sunt oameni cu certe calitati pozitive. Fiecare om are si calitati pozitive si defecte. Este meritul si efortul nostru de a scoate ce este mai bun in noi. Adeseori in partide personalitatile sunt mai multe si nu stim care este mai important, mai frumos si mai demn de luat in seama. Sa nu uitam ca punctele de vedere sunt multiple. Fiecare receptioneaza in mod diferit viziunea si actiunea.
De exemplu in PSD, care isi asuma calitatea de partid de centru stanga, avem mai multe persoane care au marcat istoria : Adrian Nastase, sa zicem corn si lapte pentru Romania, Vangelie – energie pentru Bucuresti , Ion Iliescu – conciliere si incredere, Gioana – responsabilitate si incredere pentru Romania, Corina Cretu – omenie si respect. Nu are sens sa continui lista, deoarece in comentarii puteti sa spuneti tot ceea ce nu s-a spus.
La PD avem : Basescu – angajare nelimitata cu NATO, Videanu – 4 ani de guvernare la primarie, Boc – reales la Cluj, Blaga – un buldog la lupta.
La PNL – Tariceanu, taxa auto pentru mediu, Crin Antonescu – Sa fim lucizi.
La PRM – Dl. Vadim Tudor, cel mai infocat pamfletar roman, garda de lupta a Romaniei
La PNG – Gigi Becali, palosul lui Dumnezeu
La UDMR – mandria nationala nu se face apa nici cand esti in slujba Romaniei
Markó Béla, Frunda György, Verestoy Attila, Nagy Zsolt, Winkler Gyula

Nu am dorit sa scriem nici un defect despre nimeni.
Nici de fapt sa laudam.
Acuma vine momentul cand partidul isi alege candidatul la presedentie. Ar fi frumos ca acest moment sa fie cat mai transparent. Sa avem si noi ca in USA , turul candidatilor prin teritoriu la filiale de partid sa vedem ce are de oferit fiecare. Care sunt calitatile si propunerile fiecarui candidat. Daca sunt fiabile si realizabile. Abia dupa ce s-a vizionat in tot teritoriu si in cadru intern al partidului, candidatul sa fie scos din vizorul partidului si lansat in candidatura oficiala.

Lasă un comentariu