Votul acordat nimanui


Noi stim ca unii primari au fost nesimtiti si de aceea nu credem ca ne pot rezolva
problemele
!

Ne dam seama ca termenul la care trebuie sa se refere un primar este buncredinta. Nu cred ca furaciunile lui Videanu au fost ceea ce l-a tras in jos. Cat de nedelicat potzi sa fi sa spui in fatza alegatorilor , cum a facut Videanu : voi nu contati pentru mine, ci doar Bush. Cat a fost Videanu nu s’a discutat despre metroul dl. Taberei, ci doar de borduri. Ni s’a zis ca problemele Bucurestiului nu pot fi rezolvate, desi noi stim ca Videanu are corespondent si in parlament. Videanu a aratat multa rea credinta si Blaga, venind din acelasi partid, nu putea fi crezut ca are bunavointa. Si pe Orban l-a costat reaua credinta a lui Videanu. Alegatorii cred ca voiau sa schimbe reaua credinta de la primarie. Atunci au aparut singurii care puteau sa mai schimbe ceva, Diaconescu si Oprescu. Oprescu are sansa celui de al doilea scrutin.
Spre el se indreapta cei care cauta buna credinta.
Daca nu ne plac candidati, de ce sa ii votam.

Ar trebui introdusa si casuta : Nu imi place de nimeni.

Votul acesta ar trebui luat in seama. Sa nu se angajeze la primarie, parlament reprezentant in contul acestui vot. Doar votand a zis clar nu mandatez pe nimeni. Nemandatand este clar ca acel reprezentant 1) nu trebuie sa existe 2) nu trebuie sa ia hotariri 3) nu trebuie platit 4) nu trebuie sa fie ordanator de credite.
Doar asa, se vor mai stradui si politicieni sa se straduie mai mult. Eventual sa se faca cerere la UE pentru numirea unui functionar care sa se ocupa de primarie, prin concurs, deoarece candidatii prezenti nu se bucura de credibilitate si cetateni nu pot sa ii mandateze, fie din cauza ca banuiesc ca sunt tepari, cu rea credinta, cocalari sau fara experienta. Basescu nu a luat in seama si aceasta optiune cand a vorbit de votul reprezentativ. Daca doi cocalari din orasul meu voteaza, cum poate un primar sa existe la 1 milion de locuitori, daca a primit mandat doar de la 2 cocalari. Este clar ca a primit un vot nereprezentativ. Restul de 998’000 voturi nu le’a primit, deci nu le paote insusi. Cum s’a zis ca doar 20% din Bucuresteni s-au prezentat este clar ca consiliul nu ne reprezinta . De ce sa platesc un primar, pe care nu l’am ales. Mai bine sa ne dea bani si sa facem ce vrem cu ei. Cum sa cheltuiasca bani mei, daca nu are mandat ?
Daca primarul se dovedeste a fi papagal si fara eficienta, de ce sa mai ia si bani cum l’ar fi votat toata lumea si sa dovedeasca a fi as la pus borduri, cand noi vrem alte chestii. Ar trebui si mandatul politic sa fie valabil , doar daca este exprimat, si nu sa existe in urma prezumarii.

Tags : votul dat nimanui, nimenea nu merita votat, eu cu cine votez

5 răspunsuri to “Votul acordat nimanui”

  1. Alandra Says:

    Sunt întru totul de acord cu cele scrise de tine. Eu m-am hotărât pe ultima sută de metri să merg la vot ,aseară, după ce am urmărit exit poll(urile) pe blogurile ziariştilor.
    Dar daca ar fi existat varianta propusă de tine, m-aş fi simţit mult mai bine.

  2. ion adrian Says:

    Ti-am raspuns si eu in acest sens acolo( nu sezizasem ca ai blog) unde te-am citit, adica la AN blog, dar voi repeta si aici caci merita sa apara pe blogul tau si pana iese daca iese acolo de la moderare…

    ion adrian spune: Parerea ta asteapta sa fie OK

    iunie 3, 2008 la 10:55 am
    @Starlete,

    Daca asa gandesti, de ce nu mergi la vot si nu scrii ceva bine simtit, cam cum ai scris aici dar mai scurt si cu un pix cu pasta groasa.
    Pentru ca vezi si tu, ca altfel esti numarata in diverse situatii, fie printre adversarii lui Basescu si deci pe cale de consecinta prietena altora, fie prin cei indiferenti din iresponsabilitate civica, fie prin cei foarte multumiti care iubesc deci pe toata lumea si din ce scri tu nu prea faci parte din nici-una din aceste categorii.
    Acel buletin de vot, permite declaratii publice de mare audienta caci la noi toate transpar si daca ar fi vre-un milon de injuraturi-cartonase rosii adresate tuturor politicienilor, ar fi clar ce exprimi.
    Am mai spus acum cateva zile, ca cei care nu merg la vot sunt incadrabili in :
    – fie cei scarbiti de ce intampla in general si care astfel dau cartonasul rosu(intr-o prima etapa de evolutie a lor poate doar pe cel galben) adica cazul tau;
    -fie cei relativ multumiti, care nu au un motiv special sa doreasca sa incline balanta, si care-si deleaga competenta, optiunea si responsabilitate celor mai activi si care se ostenesc ;
    -fie cei absolut indiferenti care practic sunt cetateni doar cu numele cum ar fi niste triburi nomade in tranzit temporar pe aici sau unii de ai nostri cu exact aceiasi mentalitate;

    Eu cred ca primele doua categorii cuprind grosul grupului absenteist(mai mare la noi decat cel votant) si iarasi cred cum am mai spus la ele se referea presedintele Basescu, si atunci cand a invitat cetatenii sa vina la vot, isi asuma implicit si ipoteza cartonasului rosu pe care l-ati putea da voi, spre exemplu scriind cu pix rosu pe buletinele de vot: Acesta este un cartonas rosu(galben) acordat de mine clasei politice din Romania(sau din orasul, comuna).

    Banuiesti ce efect ar avea un astfel de comportament, si civic si responsabil?
    Ati fi incadrati si numarati la capitolul buletine anulate, si daca destui ati intelege aceasta arma pe care o aveti si pe care nimeni pana acum dupa stiinta mea nu v-a comunicat-o(se feresc toti acesti “democrati manipulatori” ca dracul de tamaie de asa ceva) sau sugerat-o, si ati folosi-o si la exit poluri, adica daca sunteti intrebat, ati spune exact ce ati facut, efectul ar fi distrugator.

    Deci Starlete ai in mainile tare una din marile arme pe langa referendum pe care ti le da democratia.

    Gandeste-te, daca 10 milioane si-ar anula votul dar nu oricum scrind pe el CARTONAS ROSU -Arbitru: Un simplu cetatean contribuabil din Romania?

    Pana acum propagarea unei asemenea idei era blocata de lipsa de posibilitate mediatica dar acum cu blogurile ziarelor ale partidelor etc daca 10 ar adopta acest mesaj si l-ar transmite in cateva zile ar apare macar la OTV daca nu in alta parte la inceput.
    S-ar putea infiinta apoi si asociatia CARTONASUL ROSU(un nume posibil spre exemplu) fata de care pariez ca puterea va incerca interzicerea, aici toti vor fi complici, nu 322 ci 444 ar fi imediat de acord sa va scoata inafara legii, dar AN dupa ce a postat mai inainte, ar trebui sa va sprijine acest drept la exprimare si nu stiu ce chitibus ar descoperi sau inventa ca sa intre si el printre cei 444

  3. Blaga se agita degeaba « Starlete’s Weblog Says:

    […] Ne ati furat si doar bordura ne’ati dat. Cel mai mare vot va fi insa spre votul dat nimanui. Votul acordat nimanui este votul cu care au votat 80% din Bucuresteni. Nimeni nu m’a pacalit, nimeni nu m’a […]

  4. Alegătorul… alegătorul este distanţa dintre ciolan şi Băgatul in buzunar. « Starlete’s Weblog Says:

    […] Votul acordat nimanui este votul cu care au votat 80% din Bucuresteni. Nimeni nu m’a pacalit, nimeni nu m’a inselat. Este clar ca voi vota in continuare cu nimeni. Acuma ar trebui sa se sezize si primaria cu privire la nimeni si sa lase scaunul de primar pentru nimeni. […]

  5. Odihna de dupa alegeri « Starlete’s Weblog Says:

    […] nu uitam insa ca cel mai mare candidat la Bucuresti este nimeni : Votul acordat nimanui este votul cu care au votat 80% din Bucuresteni. Nimeni nu m’a pacalit, nimeni nu m’a […]

Lasă un comentariu