Dieta Montignac – Faza I

Reclama:

Categorii:

Monden Social Sanatate Relaxare Divertisment Masaj erotic

Dieta Montignac – Faza I
Categorie: Dieta

Dieta Montignac are doua faze. Faza I este putin mai stricta si are ca scop eliminarea kilogramelor in exces, iar Faza II este mai putin stricta si trebuie tinuta pentru mentinerea greutatii la care ati ajuns.

Am prezentat intr-un articol trecut principiile de baza pentru dieta Montignac. Primul pas pentru a incepe dieta Montignac este sa stabilesti care este numarul de kilograme pe care ai vrea sa le dai jos. Michel Montignac ne incurajeaza sa fim cat mai exigenti si sa ne dorim sa slabim cat mai mult, atat cat sa ne simtim bine in propria piele. Totusi, trebuie sa fii constient ca a vrea sa slabesti mai mult inseamna sa tii dieta in faza I mai mult timp, ceea ce uneori va fi greu.

Alimentele sub upraveghere in Faza I
# Zaharul – Zaharul este considerat de Michel Montignac un aliment periculos, care nu ar mai trebui sa fie considerat indispensabil. Ei bine, Montignac ne explica ca „Zaharul este dispensabil!”. Glucoza va fi obtinuta de organism din rezervele de grasime (deci veti scadea in greutate). Ca produse care sa substituiasca zaharul in alimentatie, Montignac ne invita sa folosim un indulcitor sintetic. El ne sfatuieste sa evitam poliolii care nu au nici o valoare nutritiva, zaharina si ciclamatul si pledeaza in schimb pentru folosirea aspartamului.

# Painea – Painea obisnuite este fabricata din faina rafinata si lipsita de ceea ce este necesar unui metabolism normal, neaducand decat energie sub forma de glucoza. Painea este raspunzatoare si pentru mici tulburari digestive, fiind cu cat mai alba cu atat mai lipsita de substante nutritive. Painea integrala este acceptata de Montignac deoarece contine fibre si ingrasa mai putin. Ea va fi totusi in faza I a dietei suprimata de la masa, putand fi consumata dimineata, la micul dejun.

# Cartoful, fasolea uscata, orezul, porumbul si pastele – La capitolul fainoase, Montignac este categoric in faza I a dietei. Sunt total interzise. De asemenea, este indicat sa fie redus si consumul de mazare, linte si naut.

# Fructele – Michel Montignac ne sfatuieste pentru a nu suferi apoi de tulburari digestive sa nu combinam fructele nici cu glucide, nici cu lipide. Fructele trebuie mancate singure cu cel putin jumatate de ora inainte de masa si cu cel putin doua ore dupa o masa.

# Alcoolul – Michel Montignac este categoric si in aceasta privinta. Alcoolul ingrasa si prin urmare va fi eliminat din alimentatie in faza I. In rest, in faza a II-a, se va putea consuma vin, dar bauturilor digestive si berii trebuie sa le pui cruce.

# Cafeaua – Montignac recomanda cafeaua decofeinizata si interzice consumul de cafea in timpul dietei. Cofeina este interzisa deoarece stimuleaza pancreasul, generand o secretie de insulina si deci producand hipoglicemie.

Punerea in aplicare a fazei I

Micul dejun
Michel Montignac ne propune doua variante de mic dejun, mic dejun lipidic si mic dejun glucidic.

# Micul dejun glucidic – Acest mic dejun consta in glucide bune si este caracterizat de absenta oricarui lipid. Acesta este micul dejun recomandat, pentru a capata energie pentru intreaga zi. Un mic dejun glucidic cuprinde:

* un fruct (mancat cu 30 minute inainte de restul mesei)
* cereale complete (integrale, nerafinate)
* paine neagra sau integrala
* branza de vaci cu 0% grasime
* cafea fara cofeina sau ceai slab
* lapte cu 0% grasime
* indulcitor sintetic

# Micul dejun lipidic – Acest mic dejun consta in proteine si lipide si este recomandabil atunci cand sunteti plecati de acasa, fiind mai usor de procurat. Micul dejun proteino-lipidic este compus din:

* oua
* sunca, carnati sau jambon
* branza
* cafea fara cofeina sau ceai slab
* smantana

Pranzul
Pranzul va fi intotdeauna de natura proteino-lipidica. Pranzul poate fi compus din:
# cruditati si legume permise
# branza
# peste
# carne

Cina
Michel Montignac ne propune doua variante de cina, cina proteino-lipidica si cina pe baza de glucide bune.

# Cina glucidica – Acest tip de cina consta in glucide bune si este caracterizata de absenta oricarei lipide. O cina glucidica cuprinde:

* un fruct (mancat cu 30 minute inainte de restul mesei)
* supa de legume (integrale, nerafinate)
* orez integral, neprelucrat, cu sos tomat
* salata, cruditati, legume
* branza de vaci cu 0% grasime

# Cina proteino-lipidca – Acest tip de cina va fi perfect asemanatoare cu pranzul, fiind compusa din proteine si lipide, fara sa contina glucide. Cina proteino-lipidica este compusa din:

* oua
* sunca, carnati sau jambon
* branza
* cafea fara cofeina sau ceai slab
* smantana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: