Salarii profesori marite

Update 20 decembrie 2008

Amendarea legii salarii profesori

Despre salariile profesorilor universitari, viitorul ministru, Ecaterina Andronescu, a spus că “Este o creştere uşor exagerată”, cea de 50% şi că va avea în vedere să amendeze în acest sens legea : “Este o creştere usor exagerata.As face propunerea de a amenda ,la acest capitol legea, cu atât mai mult cu cât salariile profesorilor universitari trebuie susţinute din veniturile extrabugetare ale universităţilor şi nu ştiu dacă toate au această posibilitate.”

Boc a cerut „un răgaz” în legătură cu majorarea salariilor profesorilor
BUCUREŞTI 19.12.2008

Ragaz salarii profesori

Premierul desemnat, Emil Boc, a declarat, vineri, că le-a cerut partenerilor sociali „un răgaz” în ceea ce priveşte majorarea salariilor profesorilor, pentru a vedea care este starea „vistieriei ţării”, declarând că problema urmează a fi analizată.

„Nu a fost o întâlnire formală, vom încerca să construim un parteneriat pe viitorii patru ani”, a mai spus Emil Boc la finalul discuţiilor cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, pe care le-a caracterizat drept echilibrate, afirmând că părţile sunt dispuse la dialog pentru a depăşi criza.
mai demult :

Abrogare oug salarii profesori

Guvernul a anuntat oficial ca a abrogat OUG 136/2008 prin oug 151/2008

Guvernul a transmis marti un comunicat de presa in care precizeaza ca noua OUG privind salariile profesorilor a fost publicata, in MO nr.759 din 11 noiembrie, si ca acest nou act normativ abroga OUG de amanare, pana in aprilie 2009, a aplicarii majorarii salariale cu 50% pentru profesori.

CC despre oug salarii profesorii

Guvernul anunta ca premierul Tariceanu i-a transmis marti presedintelui CCR, Ioan Vida, o informare potrivit careia prin Ordonanta de Urgenta adoptata luni se abroga OUG de prorogare a Legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, prin urmare sesizarea avocatului poporului a ramas fara obiect.

„Avand in vedere ca prin dispozitiile ordonantei de urgenta recent adoptate se abroga OUG 136/2008, consideram ca exceptia de neconstitutionalitate, ridicata direct de Avocatul Poporului, prin sesizarea 9091 din 3 noiembrie 2008, a ramas fara obiect”, se arata in informarea transmisa Curtii Constitutionale de premierul Tariceanu, potrivit unui comunicat remis marti de Guvern.

In informare se precizeaza ca OUG adoptata de Guvern in sedinta de marti (Ordonanta de Urgenta a Guvernului 151/2008) modifica si completeaza OG 15/2008 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2008 personalului din invatamant. OG 15/2008 se refera la cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2008 personalului din invatamant si a fost adoptata de Guvern la inceputul anului, mai exact in ianuarie 2008.

Comunicatul remis de Guvern precizeaza ca actul normativ aprobat marti de Executiv a fost publicat in Monitorul Oficial nr.759 din 11.11.2008.

Textul de lege oug 151 per 2008
text oug 151/2008
vezi si legea 221 per 2008
Legea 221 per 2008

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: